Viber logo Download Rakuten Viber Button
Scan QR to view Οδηγός Viber για καθηγητές on Viber
03.18.2020
LegCat

🙋Καλωσήρθες στον επίσημο ελληνικό οδηγό του Viber για εκπαιδευτικούς, όπου μπορείς να μάθεις πώς να δημιουργήσεις μια Κοινότητα στο Viber, μέσω της οποίας θα οργανώνεις online τις δραστηριότητες της τάξης σου. 📘📝📱💻 🗣️ Οι Κοινότητες του Viber είναι ένας εναλλακτικός τρόπος για διδασκαλία εξ αποστάσεως και εξασφαλίζουν ότι οι μαθητές έχουν πρόσβαση σε υλικά και γνώση, μέσω ενός ασφαλούς περιβάλλοντος. 🍎Αυτός είναι ένας οδηγός βήμα-προς-βήμα για το πώς να χρησιμοποιήσεις την πλατφόρμα του Viber για διδασκαλία εξ αποστάσεως: ⚠️ Σε παρακαλούμε λάβε υπ' όψιν ότι το Viber δεν απευθύνεται σε παιδιά κάτω των 13 ετών. ⚠️

7:03 AM

👥 Κοινότητα είναι μια ομάδα που μπορεί να φιλοξενήσει απεριόριστο αριθμό μελών. Οι Κοινότητες μπορούν να είναι: 📢 Δημόσιες - ο καθένας μπορεί να γίνει μέλος (είτε αν προσκληθεί, είτε αν πατήσει στο link της Κοινότητας) 🔒 Κλειστές - περιορισμένες σε ένα κλειστό γκρουπ ανθρώπων (τους οποίους προσκαλεί ο διαχειριστής) 📣 Εσύ, ο διαχειριστής της Κοινότητας, αποφασίζεις τους βασικούς κανόνες και ποιος έχει δικαίωμα να δημοσιεύει σε αυτήν.

7:03 AM

Η επικοινωνία μέσα σε μία Κοινότητα μπορεί να είναι: ➡️ Μονόδρομη (μόνο οι εκπαιδευτικοί ποστάρουν και οι μαθητές μπορούν μόνο να διαβάσουν, να δείξουν ότι συμφωνούν και να προωθήσουν το υλικό που ποστάρεται) ↔️ Αμφίδρομη (όλα τα μέλη της Κοινότητας μπορούν να ποστάρουν). Ο διαχειριστής μπορεί να αλλάζει αυτούς τους κανόνες σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν κάθε φορά.

7:03 AM

💡 Το περιεχόμενο που ανεβαίνει στην Κοινότητα μπορούν να το δουν όλα τα μέλη της, ανεξαρτήτως του πότε έγιναν μέλη. Το ιστορικό παραμένει στη συνομιλία. Έχε στο νου σου τα εξής: - τα αρχεία που μπορείς να ανεβάζεις στο Viber (και στις Κοινότητές του) έχουν περιορισμό μεγέθους τα 200 ΜΒ - μπορείς να δημοσιεύεις φωτογραφίες και βίντεο από την γκαλερί σου ή να τις τραβάς κατευθείαν μέσω Viber - μπορείς να στέλνεις ηχητικά μηνύματα διάρκειας μέχρι και 15 λεπτών - μπορείς να κοινοποιήσεις τους κανόνες της Κοινότητας σε ένα post και να τους καρφιτσώσεις στην κορυφή

7:03 AM

📚 Ορίστε κάποιοι τρόποι που οι Κοινότητες μπορούν να βοηθήσουν το έργο σου. 1. Κοινότητα για μία τάξη: Ο εκπαιδευτικός δημιουργεί την Κοινότητα και προσθέτει ως μέλη όλους τους μαθητές της τάξης. Μπορεί επίσης να προσθέσει κι άλλους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στην ίδια τάξη. 2. Θεματική Κοινότητα: Ο εκπαιδευτικός δημιουργεί μια Κοινότητα για μια μεγάλη ομάδα μαθητών, που έχουν όλοι τα ίδια μαθήματα (παράδειγμα: Ο καθηγητής Βιολογίας δημιουργεί μια Κοινότητα για το αντικείμενό του, για όλο το σχολείο). 3. Κοινότητα Δασκάλων: Εκπαιδευτικοί από διαφορετικά σχολεία δημιουργούν μια Κοινότητα για να ανταλλάζουν πληροφορίες μεταξύ τους. Άλλα παραδείγματα: Κοινότητες για γονείς, για δασκάλους, Κοινότητες διασκέδασης για μαθητές κλπ.

7:03 AM

💡 Λειτουργίες του Viber που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας εκπαιδευτικός στην Κοινότητά του: 📌 Καρφίτσωμα σημαντικού μηνύματος στην κορυφή της Συνομιλίας για να το βλέπουν όλοι. ↩️ Απευθείας απάντηση σε άλλο μέλος, με κύλιση του μηνύματος δεξιά. ✳️ Πρόσθεση του ονόματος κάποιου μέλους σε ένα μήνυμα πληκτρολογώντας @ ώστε να τραβήξει την προσοχή του. 💭 Προσθήκη ψηφοφορίας (ή ερώτησης) με έτοιμες απαντήσεις σχετικές με το θέμα που συζητιέται. 💬 Διαγραφή ενοχλητικών ή άσχετων μηνυμάτων, επιλέγοντας το μήνυμα και μετά "Διαγραφή". ☺️ Πολλά περισσότερα πατώντας στο κουμπί (GIF+) ή ακολουθώντας την παρούσα Κοινότητα και το περιεχόμενο που θα ανεβάσουμε στη συνέχεια.

7:03 AM

Κατέβασε και διάβασε τον πλήρη οδηγό από εδώ:

7:03 AM

Please upgrade your Viber version to see content. This is supported on Mobile App only.

7:04 AM

Please upgrade your Viber version to see content. This is supported on Mobile App only.

7:04 AM

Όποιος έχει εγκατεστημένο το Viber σε μια κινητή συσκευή μπορεί να δημιουργήσει μια Κοινότητα, αν είναι συνδεδεμένος στο Internet.

7:05 AM

(paperclip) File message

7:05 AM
03.19.2020
LegCat
5:49 AM

Δες πώς μπορείς να δημιουργήσεις μια Κοινότητα στο Viber σε συσκευή Android

10:44 AM
10:45 AM
03.27.2020
LegCat

11:18 AM

🙋 Για να καταλάβουμε καλύτερα τις ανάγκες σου γύρω από την online διδασκαλία, θα θέλαμε να μάθουμε από σένα:

11:18 AM

Άνοιξα Κοινότητα / Κοινότητες για τους μαθητές μου

11:21 AM

Είμαι σε μια ομάδα με άλλους εκπαιδευτικούς και ανταλλάζουμε ιδέες και παραδείγματα

11:21 AM

Δημιούργησα μια Κοινότητα / Ομάδα με γονείς ώστε να είμαστε σε επαφή και να τους ενημερώνω για την πρόοδο των μαθητών

11:21 AM

Δεν είμαι εκπαιδευτικός αλλά κοινοποίησα τον οδηγό σε ομάδες ανθρώπων που πιστεύω ότι θα ενδιαφέρονται

11:21 AM

Περιμένω ακόμη να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες

11:21 AM

💭Πώς χρησιμοποίησες τον Οδηγό του Viber (αν το έκανες) για να δημιουργήσεις μια online τάξη;

11:21 AM
04.3.2020
LegCat

Σ' ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας πώς χρησιμοποίησες τον οδηγό για εκπαιδευτικούς 🌟 🤩 Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κρατήσεις την online τάξη σου απασχολημένη. Τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσουμε μερικούς από αυτούς.

10:39 AM

📣 Αν έχεις κάποια σημαντική ανακοίνωση, μπορείς να την κάνεις να ξεχωρίζει, χάρη στα "Shouts"! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα Shouts για να ανακοινώσεις: 📚 Το θέμα του επόμενου μαθήματος ✏️ Μια σημαντική χρονική διορία 🙋 Πότε αρχίζουν οι ερωτήσεις 📝 Ο,τιδήποτε άλλο θέλεις να κοινοποιήσεις στους μαθητές σου.

10:39 AM
10:39 AM

💡 Για να χρησιμοποιήσεις τα Shouts, πάτησε στο κουμπί (GIF+), βρες τα Shouts 📣> Γράψε το μήνυμά σου > Διάλεξε ένα φόντο > Κοινοποίησε💫!

10:40 AM

☺️ Μπορείς επίσης να πατήσεις το παρακάτω κουμπί, να επιλέξεις την κοινότητά σου και να ακολουθήσεις τα παραπάνω βήματα.

10:40 AM

Please upgrade your Viber version to see content. This is supported on Mobile App only.

10:40 AM

Μπορείς να χρησιμοποιείς το Shouts σε κάθε σου chat.

10:40 AM
04.16.2020
LegCat

Τώρα ξέρεις πώς να κάνεις τα σημαντικά μηνύματα να ξεχωρίζουν χάρη στα 📣 Shouts! 🧑‍🏫 Στην ψηφιακή τάξη σου, στο Viber, μπορείς να διαδράς με μαθητές και εκπαιδευτικούς χρησιμοποιώντας ψηφοφορίες.

9:37 AM

Οι ψηφοφορίες είναι χρήσιμες για: (checkmark) Να συλλέξεις τις απόψεις της τάξης μετά από ένα μάθημα (checkmark) Να στήσεις ένα γρήγορο κουίζ για να δεις τη συνολική κατανόηση της ομάδας (checkmark) Να επιλέξεις την πιο δημοφιλή πρόταση από μια σχετική λίστα -και πολλά ακόμη.

9:37 AM
9:37 AM

⚙️ Για να ανεβάσεις μια ψηφοφορία στο Viber σε κάθε ομαδική συζήτηση ή κοινότητα, πάτησε στο εικονίδιο με το γράφημα που βρίσκεται δίπλα στο κουμπί (GIF+) > πρόσθεσε την ερώτηση και τις απαντήσεις > πάτησε "Δημιουργία". Θα βλέπεις τη μπάρα κάτω από κάθε απάντηση να αλλάζει σε πραγματικό χρόνο 📊

9:37 AM

💡 Μπορείς επίσης να δημιουργήσεις μια ψηφοφορία πατώντας το παρακάτω κουμπί και επιλέγοντας μια κοινότητα ή ομαδική συζήτηση και ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες.

9:37 AM

Please upgrade your Viber version to see content. This is supported on Mobile App only.

9:37 AM
05.29.2020
LegCat

8:39 AM

🙋 Βοήθησέ μας να κάνουμε το Viber ακόμη καλύτερο! Πες μας, ως εκπαιδευτικός που θα μπορούσες να το χρησιμοποιήσεις για τηλεκπαίδευση και online διδασκαλία, τι άλλο θα ήθελες να δεις ή τι σού λείπει από το Viber 📚💻

8:39 AM

Please upgrade your Viber version to see content. This is supported on Mobile App only.

8:39 AM
  • Share Οδηγός Viber για καθηγητές Community on Facebook
  • Share Οδηγός Viber για καθηγητές Community on Twitter
  • Share Οδηγός Viber για καθηγητές Community on Google+

What is Viber?

Viber is a free messaging and calling app that allows people to connect with friends and family, no matter who they are or where they are from.

Stay in touch

Send texts, photos, videos and more

Audio and video calls

Make HD-quality calls and switch to video easily

Stickers & GIFs

Communicate genuinely, playfully and expressively

Create Communities

Build and manage conversations with unlimited members

Instant voice & video

Record quick-sending voice and video messages

Chat Extensions

Find & share videos, music and more right in your chats

Delete seen messages

Take back what you didn't mean to send

Multi-platform

Sync history and transfer calls to Viber for Desktop

Don't have Viber yet? Download now

Get Viber on App storeGet Viber on Google play