Viber logo Download Rakuten Viber Button
Scan QR to view Mogu Ja To Sama on Viber
07.30.2019
07.31.2019
Jelena

Šminka može da ima dvojak učinak: njome ističemo svoje prednosti, ali i prikrivamo nedostatke. Međutim, da bi šminka zaista imala efekat kakav očekujemo, proizvod moramo nanositi na pravi način. Ako proizvod ne nanosimo na adekvatan način ili ga nanosimo u predebelom sloju, učinak može biti upravo suprotan - istaći ćemo sve svoje stine mane i učiniti ih mnogo uočljivijim. Klikom na link saznajte kako da pravilno nanesete korektor oko očiju i tako prikrijete podočnjake (wink)

5:17 AM
08.1.2019
Jelena

Tiroidna ili štitasta žlezda je žlezda u obliku leptira, smeštena u bazi vrata. Ova žlezda ispušta hormone koji su vrlo bitni za regulaciju metabolizma, rada srca, rast, održavanje temperature i za još mnogo funkcija u organizmu. Kada se pojave problemi sa tiroidnom žlezdom, zdravstveno stanje osobe može biti narušeno. Dve osnovne bolesti koje pogađaju tiroidnu žlezdu su hipotiroidizam i hipertiroidizam. U oba slučaja, simptomi mogu biti dobijanje ili gubitak težine, umor, depresija i osetljivost na hladnoću. Pošto hrana u velikoj meri utiče na sve procese u organizmu, kada dođe do bolesti, veoma je važno kakvu koristimo. Klikom na link saznajte koje namirnice bi trebalo da izbegavate, ako imate problema sa tiroidnom žlezdom. (smiley)

5:23 AM
08.2.2019
Jelena

Iako stopa razvoda koja uporno raste, može poljuljati našu veru u večnu ljubav, brakove koji potraju, zaista bi trebalo proslaviti na pravi način. Svake godine bi trebalo obeležiti godišnjicu, ali je ponekad teško slavlju posvetiti dovoljno pažnje, jer nas čekaju obaveze sa svih strana. Međutim, jubilarne godišnjice bi svakako trebalo obeležiti na pravi način! Klikom na link saznajte koje su to jubilarne godišnjice i kako ih nazivamo (inlove)(wink)

5:28 AM
08.3.2019
Jelena

Ako se fizički izmorimo, lakše ćemo zaspati i bolje ćemo spavati. Ova pretpostavka zvuči logično, ali smo ipak sačekali i potvrdu nauke. Pitanje je i koji tip vežbanja i na koji način može dovesti do čvršćeg sna i može li čak poslužiti i kao lek protiv insomnije. Sledeći put kada budete imali problem da zaspite, preskočite toplo mleko i brojanje ovaca i u raspored upišite trening snage. Kako vežbe snage utiču na san, saznajte na linku (wink)

6:36 AM
08.4.2019
Jelena

Čistoća i urednost našeg doma su veoma važni. U prostoru koji je čist i u kome je sve na svom mestu, i mi ćemo se osećati smirenije i opuštenije. Stan ili kuća koji su uređeni po našem ukusu, logično će postati prostor u kojem volimo da provodimo najviše vremena. Postoji još jedno čulo koje uvek povezujemo sa prostorom u kojem uživamo - miris. Poznato je da će svaki čist prostor mirisati prijatno, ali odabirom mirisnih sveća, prostoru ćemo dati, između ostalog, lični pečat. Klikom na link saznajte kako da rasporedite sveće u svom domu i kako da ih upotrebite na pravi način (smiley)

5:53 AM
08.5.2019
Jelena

Kada odlučimo da započnemo dijetu, spremni smo na odricanja i brojne izazove. U tom trenutku znamo da će se naše navike, kada je ishrana u pitanju, u velikoj meri promeniti. Međutim, rezultati nekad izostaju i onda kada smo sigurni da smo za obroke koristili zdrave namirnice, bez unosa velikog broja kalorija. Da bi računica bila ispravna, kalorije su negde morale biti skrivene i uneli smo više šećera nego što smo hteli. I kada izbacimo slatkiše iz ishrane, skriveni šećeri prete sa svih strana, nalaze se čak i u namirnicama za koje smatramo da su zdrave. Koje namirnice sadrže mnogo više šećera nego što smo očekivali, saznajte na linku. (wink)

4:58 AM
08.6.2019
Jelena

Usled vitiliga, pigment nestaje iz pojedinih delova kože. Intetnzitet i površina kože na koju će vitiligo delovati je nepredvidiva. Vitiligo, sem na kožu, može uticati i na druge delove tela, poput kose ili unutrašnjosti usta. Postoje određeni tretmani za vitiligo, koji utiču na zahvaćene delove kože, ali ne mogu da daju efekat na dalje širenje vitiliga. Vitiligo se najčešće uočava kao nastanak svetlijih pečata na koži, koji se vremenom šire. Više o vitiligu, simptomima, uzrocima i nezi kože, saznajte klikom na link (smiley)(wink)

5:57 AM
08.7.2019
Irena Avramovic

U letnjim mesecima, a posebno kada živa prelazi 30 stepeni- gledamo da odeću svedemo na minimum. (smiley) Kratke suknje i šortsevi su čest izbor u svakodnevnim, neobaveznim kombinacijama. No, kada je reč o svečanim prilikama i eleganciji- ređe se odlučujemo za ove omiljene letnje komade, a posebno za šorts. Svedoci smo da u kombinaciji sa visokim potpeticama lako možemo da skliznemo u dozu neukusa, pa se onda ne usuđujemo da ponesemo svoje omiljene kratke pantalone na neki svečaniji događaj. Međutim, ako čitav outfit dobro iskombinujemo izgledaćemo elegantno i stilizovano, šik ali sa ukusom. Klikom na link pogledajte i predloge i savete kako da nosite šorts i zablistate (smiley)(wink2)

4:52 AM
08.8.2019
Irena Avramovic

Vreli letnji dani! Meteorolozi najavljuju žuti meteo alarm, jer će temperatura narednih dana dostizati i do 40 stepeni! Dovijamo se na sve moguće načine da se rashladimo, a jedan od najslađih je definitivno sladoled (smiley) No, ako vodimo računa o načinu ishrane i unosu šećera- retko ćemo se odlučiti za neku od klasičnih (industrijskih) poslastica za rashlađenje. Zato smo za vas pripremili recept za zdraviju verziju slasnih hladnih zalogaja (wink2) Klikom na link proverite o čemu je reč (smiley)

4:47 AM
08.9.2019
Irena Avramovic

Njihovo veličanstvo- OGRLICE (happy) Svaka od nas poseduje komade nakita koji stoje na dnu fioka ili kutija za odlaganje istog, te nam često uopšte ne padnu na pamet kao izbor uz koji možemo zablistati. Takođe, naše mame i bake poseduju još bogatije kolekcije za koje mislimo da više nisu u trendu. Ali se vrlo lako može desiti da naiđemo na pravu riznicu komada koji su ponovo aktuelni. Predlažemo da kliknete na link, pronađete inspiraciju i oživite zaboravljene niti ovih blistavih pomoćnika kod isticanja ženstvenosti (smiley)

5:25 AM
08.10.2019
Irena Avramovic

Dolazak bebe na svet- po mnogo čemu menja živote njenih roditelja, a posebno mamin. Telo žene posle porođaja evidentno se menja i organizmu treba vremena da se prilagodi, i to je svima jasno- ali o psihičkom stanju i uzburkanim emocijama mnogo se manje priča i mame ponekad ne znaju sa čime se zapravo susreću. Klikom na link pogledajte informacije koje možda niste znali o postporođajnoj depresiji.

5:34 AM
08.11.2019
Irena Avramovic

Ukoliko želite da znate razne, male i velike trikove u vezi putovanja, čujete iskustva kada je reč o kampovanju ili želite savete za negu kože i kose tokom i posle letovanja? Pogledajte NOVI VIDEO i saznajte sve detalje i cake (happy)

5:17 AM

Ukoliko želite da znate razne, male i velike trikove u vezi putovanja, čujete iskustva kada je reč o kampovanju ili želite savete za negu kože i kose tokom i posle letovanja- pogledajte NOVI VIDEO i saznajte sve detalje i cake (happy)

5:18 AM
08.12.2019
Jelena

Đumbir je biljka poreklom iz Severne Azije, a koristi se širom sveta. Ovu korenastu biljku najbolje je koristiti u svežem obliku, mada se na tržištu može pronaći u obliku praha ili kao čaj u filter kesicama. Kao izuzetno jak antioksidans pomaže kod saniranja upalnih procesa, potpomaže varenje i izbacivanje viška tečnosti. Klikom na link saznajte kako da napravite napitak koji će svaku vašu dijetu učiniti uspešnijom. (wink)

3:16 AM
08.13.2019
Jelena

Posle velikih životnih promena, uglavnom želimo da promenimo što više stvari - selimo se u novi prostor, odlazimo na putovanja, menjamo stil života i promenimo frizuru. Mada deluje banalno, promena frizure ponekad može biti najteži deo celog procesa. Drukčija frizura automatski utiče na naš izgled, a izgled direktno deluje na samopouzdanje. Krupni koraci, kada je promena frizure u pitanju, zbog toga postaju nešto što veoma često odlažemo. Kako da znate da li će vam stajati bob frizura, saznajte klikom na link (wink)

4:13 AM
08.14.2019
Jelena

Kada je reč o makeup-u, postoje stavke od kojih ne odstupamo. Lice bi uvek trebalo da bude čisto, nijansa pudera ne bi trebalo da odudara od našeg tena, a šminka bi trebalo da bude prilagođena temperaturi i vremenskim prilikama. Međutim, korak koji često preskačemo kada nanosimo šminku, jeste aplikacija prajmera. Prajmer je posebno efektivan leti, kada želimo da nam jednostavan i lagano nanešen makeup, potraje ceo dan. Na linku saznajte zašto nam je prajmer toliko bitan leti (wink)

4:59 AM
08.15.2019
Jelena

U prošlosti, pa čak i do pre nekoliko decenija, bolesti koje danas lečimo nisu bile izlečive i nekada su imale i fatalne ishode. Ukoliko govorimo o vekovima unazad, bolesti koje danas smatramo samo malom preprekom, dovodile su do strašnih epidemija i desetkovanja populacije u pojedinim područjima. Napretkom medicine, stanje se iz dana u dan popravlja. Na linku saznajte koje ozbiljne i teške bolesti su nekada harale, a danas su izlečive (happy)

5:04 AM
08.16.2019
Jelena

Svaka od nas vrlo dobro zna šta znači kad dođe “žuta minuta”. (smiley) Onda kad bismo nešto promenile iz ovih stopa, samo kako bismo umirile unutrašnji glas koji želi nešto drugačije od onoga kako je trenutno. Neretko, odemo odmah kod frizera i kažemo- seci! Klikom na link pogledajte predloge kako da uz par poteza makazama dobijete drugačiji izgled.(wink)

5:00 AM
08.17.2019
Irena Avramovic

Poznato da su žene u trudnoći osetljivije nego inače, pa je preporučljivo da se klone svakog rizika. No, trudnice ipak ne mogu biti "pod staklenim zvonom" i ponekad se desi da ih posete neki neželjini gosti u vidu virusa ili bakterija. Klik na link da saznate kako da prepoznate Ešerihiju i kako s njom da se izborite (muscle) (wink2)

6:15 AM

Poznato je da su žene u trudnoći osetljivije nego inače, pa je preporučljivo da se klone svakog rizika. No, trudnice ipak ne mogu biti "pod staklenim zvonom" i ponekad se desi da ih posete neki neželjini gosti u vidu virusa ili bakterija. Klik na link da saznate kako da prepoznate Ešerihiju i kako s njom da se izborite (muscle) (wink2)

6:16 AM
08.18.2019
Jelena

Bez obzira da li je u pitanju suva ili masna koža, hidratacija je neophodna. Osobe s masnom kožom često izbegavaju dodatnu hidrataciju, jer smatraju da tako dolazi do povećane proizvodnje ulja. Ipak, hidratacija je neophodna čak i masnoj koži, a efekat je obrnut - što je hidratacija kože bolja, to će proizvodnja prirodne masnoće biti manja. Ako želite da kožu malo odmorite od kozmetičkih preparata, predlažemo da sami pripremite maske za hidrataciju. Recepti za maske za hidrataciju kože lica, čekaju u nastavku. (wink)

6:52 AM
Monday
Jelena

Kada je u pitanju dijeta, najčešće prvo pomislimo na gubljenje nakupljenih kilograma. Dijeta se već izjednačava sa planom ishrane koji će nam pomoći da liniju dovedemo u red. Ipak, čak i osobe koje imaju idealnu kilažu za svoju visinu i strukturu, često požele da promene odnos mišićne mase i masti u svom telu. Kako bi se ova promena zaista postigla, trening postaje neizostavan deo rutine, ali pažnju moramo posvetiti i ishrani. Kako da prilagodimo dijetu, da bismo dobili mišićnu masu, saznajte na linku dole (wink)

5:52 AM
Tuesday
Jelena

Proširene vene su uobičajena pojava, ukoliko vaš posao iziskuje mnogo stajanja. Kada ste osoba koja je stalno u pokretu, što na poslu, što kod kuće, proširene vene će se verovatno pojaviti i na vašim nogama. Osim estetskog nezadovoljstva, proširene vene mogu da budu bolne, a zdravstveni problemi mogu postati vrlo ozbiljni. Klikom na link saznajte više o proširenim venama, uzrocima pojave i mogućim tretmanima. (wink)

4:50 AM
Wednesday
Jelena

Hranu koristimo svakodnevno - neophodna nam je da se rešimo gladi, a uživamo i u omiljenim ukusima. Velika većina bitnih prilika uključuje i konzumiranje hrane, pa su svečani obroci mnogo više od pukog zadovoljenja potrebe za nutrijentima. Poneke namirnice su toliko zdrave, da će ih preporučiti i u lečenju određenih bolesti. Ipak, među namirnicama koje obožavamo, kriju se i one koje mogu biti smrtonosne. Za koju hranu nismo znali da može postati smrtonosna, otkrijte klikom na link. (wink)

5:12 AM
Thursday
Jelena

Ponekad zanemarujemo jasne alarme koje nam naše telo šalje. Simptome pripisujemo raznim stanjima i promenama, iako oni mogu biti jasni pokazatelji da se nešto zaista dešava sa našim telom i da bi trebalo potražiti konsultaciju s lekarom. Na koje važne simptome svaka žena treba da odreaguje, saznajte na linku. (smiley)

5:44 AM
Friday
Jelena

Već smo prevazišli klasični smokey eye, kada vrlo tamnom, crnom senkom, uokvirimo oči. Razmazani ajlajner oko očiju takođe je ostavljen u prošlosti. Sada su u trendu sofisticiraniji primeri smokey eye šminkanja, bez tog problematičnog "rakun" izgleda. Ovog puta koristimo više boja, da bismo istakli oči. U nastavku saznajte kako da napravite dramatičan smokey eye. (happy)

5:52 AM
Yesterday
Jelena

Postoji li u vašoj kući kesa s kesama? Cenimo da je to „must have“ u svakom domaćinstvu koje drži do sebe. Pored kese s kesama, postoji i kesa s ukrasnim papirom. Posle svakog otpakovanog poklona, papir se pažljivo slaže i odlaže. Bilo da je reč o ekološkoj svesti ili o jednostavnoj štednji, proteklih decenija se dekorativni papir nije kupovao za svaki poklon i svaku priliku. Ipak, postoji sasvim ekološki osvešten način pakovanja poklona. Više o tome saznajte na linku. (wink)

6:34 AM
Today
Irena Avramovic

Ivana se nezaboravno provela u Francuskoj, probala razne nacionalne specijslitete a neke od njih naučila i sama da napravi. Baš jedan takav A LA FRACE recept deli sa vama u NOVOM video koji je ugledao svetlost dana. Klik na link da vidiš šta to mirisno i ukusno Ivana sprema na brodu. (happy)

6:29 AM

Ivana se nezaboravno provela u Francuskoj, probala razne nacionalne specijslitete a neke od njih naučila i sama da napravi. Baš jedan takav A LA FRACE recept deli sa vama u NOVOM video koji je ugledao svetlost dana. Klik na link da vidite šta to mirisno i ukusno Ivana sprema na brodu. (happy)

6:31 AM
  • Share Mogu Ja To Sama Community on Facebook
  • Share Mogu Ja To Sama Community on Twitter
  • Share Mogu Ja To Sama Community on Google+

What is Viber?

Viber is a free messaging and calling app that allows people to connect with friends and family, no matter who they are or where they are from.

Stay in touch

Send texts, photos, videos and more

Audio and video calls

Make HD-quality calls and switch to video easily

Stickers & GIFs

Communicate genuinely, playfully and expressively

Create Communities

Build and manage conversations with unlimited members

Instant voice & video

Record quick-sending voice and video messages

Chat Extensions

Find & share videos, music and more right in your chats

Delete seen messages

Take back what you didn't mean to send

Multi-platform

Sync history and transfer calls to Viber for Desktop

Don't have Viber yet? Download now

Get Viber on App storeGet Viber on Google play