Viber logo Download Rakuten Viber Button
Scan QR to view Viber - vodič za učitelje on Viber
03.18.2020
LegCat

🙋Dobrodošli v uradnih Viberjevih navodilih za učitelje, ki vam bodo pomagala ustvariti skupnost na Viberju, preko katere boste lahko organizirali učenje na daljavo. 📘📝📱💻 🗣️Skupnost na Viberju predstavlja alternativni način za učenje na daljavo, ki omogoča učencem dostop do učnih vsebin in znanja v varnem okolju. 🍎Navodila vsebujejo podrobne napotke za učitelje, kako uporabiti Viber za učenje na daljavo: ⚠️ Prosim upoštevajte, da Viber ni namenjen mlajšim od 13 let ⚠️

8:05 AM

👥 Skupnost je skupina, ki lahko vključuje neomejeno število članov Skupnosti so lahko: 📢 Javne - pridruži se lahko vsakdo (z direktnim povabilom ali klikom na povezavo z vabilom) 🔒 Zaprte - namenjene zaprtemu krogu ljudi (člane lahko dodaja samo administrator) 📣 Ti, administrator skupnosti določaš pravila skupnosti, vključno s tem, kdo lahko objavlja v njej.

8:05 AM

Komunikacija v skupnosti je lahko: ➡️ Enosmerna (objavljajo lahko samo administratorji (učitelji), člani - učenci lahko samo berejo, reagirajo in posredujejo vsebino) ↔️ Dvosmerna (objavljajo lahko tudi člani skupnosti). Administratorji lahko sprotno spreminjajo pravila glede na potrebe učenja na daljavo.

8:05 AM

💡 Vse informacije objavljene v skupnosti so vidne članom ves čas. Tudi tisti, ki so se skupnosti pridružili kasneje, bodo videli vso zgodovino pogovorov. Imejte v mislih: - Vsak dokument, ki ga pošljete preko Viberja (tudi tisti v skupnostih) je lahko velik do 200 MB - Slike in videoposnetke lahko naložite iz galerije ali pa jih posnamete direktno v Viberju - glasovna sporočila so lahko dolga do 15 minut - PRAVILA svoje skupnosti lahko objavite kot prvo objavo in jo PRIPNETE pod ime skupnosti.

8:05 AM

📚 Nekaj načinov na katere lahko uporabljate skupnosti: 1. Razredna skupnost - Učitelj ustvari skupnost in vanjo doda vse učence iz svojega razreda. Učitelj lahko doda tudi druge učitelje, ki poučujejo ta razred. 2. Skupnost glede na predmet - Predmetni učitelj ustvari skupnost za večjo skupino učencev, ki jih izbere glede na predmet, ki ga poučuje (primer: učitelj Biologije doda večjo skupino učencev, denimo vse učence 9. razreda, ki jih poučuje). 3. Skupnost učiteljev - Učitelji iz različnih šol ustvarijo svojo skupnost, v kateri si izmenjujejo vsebine in priporočila. Druge možnosti - skupnosti s starši, med učitelji glede na predmet, zabavne skupnosti za učence ...

8:05 AM

👥 Kako povabiti v skupnost? 1. Člane lahko dodajate z ikono, ki jo vidite v zgorjnem desnem kotu poleg imena svoje skupnosti 👤+ 2. Iz Community Info > Add Members ℹ️ 3. Z delitvijo povezave do skupnosti 🔗 🔎 V kolikor bi imeli težave pri dodajanju članov v svojo skupnost nam lahko napišete sporočilo s klikom na avatar in pomagali vam bomo.

8:05 AM

💡 Viberjeve funkcije, ki jih lahko uporabite v skupnosti učiteljev: 📌 Pripnite pomembno sporočilo na vrh pogovara, da ga bodo videli vsi člani. ↩️ Odgovorite neposredno drugemu članu s pomikom sporočila na desno. ✳️ dodajte drugega člana v komentar z uporabo "@" 💭 Dodajte anketo (vprašanje) z možnostjo enega odgovora, ki se nanaša na temo pogovora. 💬Izbrišite moteča in nerelevantna sporočila s klikom na sporočilo, nato pa izberite opcijo Delete. ☺️ Še veliko več lahko najdete po gumbom (GIF+) in s spremljanjem vsebine/objav v tej.skupnosti.

8:05 AM

Prenesite in si preberite navodila tukaj

8:05 AM

Please upgrade your Viber version to see content. This is supported on Mobile App only.

8:07 AM

Please upgrade your Viber version to see content. This is supported on Mobile App only.

8:08 AM

Vsakdo, ki ima Viber inštaliran na svoji mobilni napravi lahko odpre/ustvari skupnost v kolikor ima dostop do interneta.

8:08 AM
03.19.2020
LegCat
5:49 AM

Poglej, kako ustvariš skupnost na Viberju na Androidu

10:53 AM
10:53 AM
03.27.2020
LegCat

11:05 AM

🙋 Želimo si še bolje razumeti tvoje potrebe v povezavi z učenjem preko spleta.

11:05 AM

Odprl sem skupnost/skupnosti za moje učence

11:08 AM

Sem v skupini z drugimi učitelji in med sabo si izmenjujemo ideje in primere dobrih praks

11:08 AM

Ustvaril sem skupnost/skupino za starše, v kateri ostajam v stiku z njimi in jih obveščam o napredku učencev

11:08 AM

Nisem učitelj, sem pa vodič delil z ljudmi, ki jim bo mogoče prišel prav

11:08 AM

Še vedno upam, da bom dobil več informacij

11:08 AM

💭Kako si uporabil Viberjev vodič (če si ga), da si ustvaril spletno učilnico?

11:08 AM
04.16.2020
LegCat

Hvala, ker ste delili z nami, kako ste uporabili vodič za učitelje. 🌟 🤩 Obstaja kar nekaj načinov, kako poskrbeti za angažiranost v virtualni učilnici. V naslednjih dneh vam bomo predstavili nekatere izmed njih.

3:08 AM

📣 Imate pomembno obvestilo? Naj izstopa s funkcijo “Shouts”! Shouts lahko uporabiš za: 📚Obvestilo o novi temi ✏️ Obvestilo o pomembnem roku 🙋Obvestilo, da je čas za vprašanja 📝 karkoli drugega želiš deliti s svojimi učenci.

3:08 AM
3:09 AM

💡 Če želiš ustvariti Shout, klikni na gumb (GIF+) > Poišči Shouts 📣> Vpiši svoje sporočilo > Izberi ozadje > Deli 💫!

3:09 AM

☺️ Lahko pa klikneš na spodnji gumb, izbereš svojo skupnost in slediš zgornjim navodilom.

3:09 AM

Please upgrade your Viber version to see content. This is supported on Mobile App only.

3:09 AM
04.24.2020
LegCat

Sedaj veš, kako poskrbeti, da s funkcijo Shouts 📣pomembna sporočila izstopajo! 🧑‍🏫 V digitalni učilnici Viber lahko dogajanje popestriš z Viber anketami.

8:47 AM

Ankete so koristne za (checkmark) pridobivanje mnenj po koncu učne ure (checkmark) ustvarjanje kratkega kviza, s katerim pregledaš, kako skupina razume snov (checkmark) Izbiranje najbolj primernega predloga z liste in še veliko več.

8:47 AM
8:47 AM

⚙️ Če želiš ustvariti anketo na Viberju v katerikoli skupnosti ali skupinskem pogovoru, klikni na ikono pogovora, ki je zraven gumba (GIF+) > dodaj vprašanja in odgovore > klikni na "Create". Ogledaš si lahko, kako se v resničnem času spreminjajo odgovori. 📊

8:47 AM

💡 Anketo lahko ustvariš tudi tako, da klikneš na spodnji gumb, izbereš skupnost ali skupinski pogovor in slediš spodnjim navodilom.

8:47 AM

Please upgrade your Viber version to see content. This is supported on Mobile App only.

8:47 AM
06.25.2020
LegCat

📣 Učitelji, za vas imamo odlično novico! Skupinski video klici so odslej na voljo v Vibru! Uporabite jih za poletno šolo, sestanke ali virtualna srečanja z 20 udeleženci 👪🧑‍💻🧑‍🎓

8:57 AM
8:57 AM

Please upgrade your Viber version to see content. This is supported on Mobile App only.

8:57 AM

🤓 Če še ne vidite posebne video ikone v skupinskem pogovoru, prenesite zadnjo različico Vibra.

8:58 AM
  • Share Viber - vodič za učitelje Community on Facebook
  • Share Viber - vodič za učitelje Community on Twitter
  • Share Viber - vodič za učitelje Community on Google+

What is Viber?

Viber is a free messaging and calling app that allows people to connect with friends and family, no matter who they are or where they are from.

Stay in touch

Send texts, photos, videos and more

Audio and video calls

Make HD-quality calls and switch to video easily

Stickers & GIFs

Communicate genuinely, playfully and expressively

Create Communities

Build and manage conversations with unlimited members

Instant voice & video

Record quick-sending voice and video messages

Chat Extensions

Find & share videos, music and more right in your chats

Delete seen messages

Take back what you didn't mean to send

Multi-platform

Sync history and transfer calls to Viber for Desktop

Don't have Viber yet? Download now

Get Viber on App storeGet Viber on Google play